RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як Путін ускочив у клопіт з анексією Криму

Російський журналіст, військовий репортер Орхан Джемаль розповів, як аннексований Росією Крим став тягарем для президента РФ Володимира Путіна.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Рішення по Криму було спонтанним. Тобто, сценарій анексії можливо колись і розроблявся, десь в течках лежав, але рішення було прийнято на тлі Майдану-2 дуже швидко. І там (у Росії) не прораховували всі економічні тонкощі і нюанси. Забираємо, а потім розберемося, адже тоді з економікою було непогано", - зазначив Джемаль.

"Але далі сталося те, що сталося. Крим став більшим тягарем, ніж здавався спочатку. Плюс, ресурси на Крим забираються у Росії, тут теж не всі в захваті від цього, незважаючи на те, що "Крим наш". Настрій "Крим наш" теж потихеньку здувається, дуже повільно, неспішно, але того натхнення, яке було в 2014 році, коли всі кричали "О, Крим повернувся, як чудово!", зараз вже немає. У будь-якому випадку, розв'язання кримської проблеми, залишиться Крим в Росії чи ні, якщо і є можливим, то не в найближчому майбутньому. Це дуже довга історія і дуже довгий конфлікт, і як далі будуть розвиватися події, абсолютно незрозуміло", - сказав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", постійний представник РФ при Євросоюзі Володимир Чижов заявив, що в 2014 році під час анексії Криму Росія перекинула на півострів дев'ять тисяч військовослужбовців.