RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Відома російська письменниця назвала причину масової озлобленості росіян

Російська письменниця, сценарист Людмила Улицька пояснила, чому в Росії проживає багато озлоблених людей, згадавши епізод, коли активісти Національно-визвольного руху облили її зеленкою.

Про це Улицька розповів в інтерв'ю виданню Собеседник.ru

"Є певне біологічне пояснення, яке називається негативний відбір. Це розділ науки, яка називається популяційна генетика. Певні групи людей постраждали за часів радянської влади. Їх потомство теж постраждало. Більш того, багато дітей знищених владою людей теж не вижили, а деяка кількість дітей цих людей з певним генотипом не народилося. Це генетичне пояснення", - повідомила письменниця.

Також, за її словами, є і вплив зовнішнього середовища, яке дає переваги людям з підвищеною агресією.

"Я можу допустити, що найбільш конкурентоспроможні діти вирушать здобувати освіту за кордон, за грантами або зусиллями батьків, і залишаться в Чехії або в Англії, в Кореї або у Швейцарії (у всіх цих країнах я зустрічала багато молодих російських фахівців), а ці, що зеленкою кидаються, залишаться на батьківщині. Це і є справжня біда для країни. А не ціни на нафту", - підкреслила Людмила Улицька.

Як повідомляв "Апостроф", Улицька була одним з діячів культури, які на початку року зажадали відставки глави Чечні Рамзана Кадирова.