RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Турчинов заявив про створення Путіним "сильного бойового кулака", що загрожує Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія створює на окупованій території Донбасу і в анексованому Криму потужні військові угруповання для нанесення удару по Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю "НВ", передає прес-служба РНБО.

Так, на Донбасі діють так звані перший і другий армійські корпуси бойовиків чисельністю близько 35 тисяч осіб і російські бойові частини чисельністю 9 тисяч осіб. При цьому весь командний склад цих корпусів складається з кадрових російських офіцерів, а більше половини особового складу - російські найманці. У корпусів на озброєнні є близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, близько 800 артилерійських і реактивних систем.

"Добре озброєні підрозділи, сформовані по моделі російських збройних сил, що діють за російським військовим статутом, і є невід'ємною складовою частиною ЗС РФ", - зазначив Турчинов.

Він також додав, що створено ще і третій корпус, укомплектований російськими кадровими військовими частинами, розташованими вздовж неконтрольованої частини українсько-російського кордону, який виконує функції оперативного резерву.

"Для командування корпусами створено Центр територіальних військ, підлеглий Південному військовому округу ЗС РФ", - пояснив секретар РНБО.

Також Росія розташувала потужні угруповання в окупованому Криму і вздовж усього кордону з Україною.

"Розгортаються нові армії: перша танкова і двадцята загальновійськова Західного військового округу Росії. Завдання у них виключно наступальні. Поблизу нашого кордону в Південному військовому окрузі РФ також додатково формується 150-та мотострілецька дивізія", - заявив Турчинов.

Він підкреслив, що Росія створює "потужний бойовий кулак", який може завдавати удару як в напрямку України, так і наших європейських партнерів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Турчинов заявив, що для відпрацювання нових сучасних технологій наведення і коректування вогню російське командування бойовиків на Донбасі використовує безпілотні літальні апарати.