RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ходорковський розповів, скільки потрібно людей, щоб безкровно змінити Путіна

Опозиціонер, екс-глава ЮКОСу Михайло Ходорковський розповів, скільки потрібно росіян, щоб без крові змінити президента РФ Володимира Путіна.

Про це Ходорковський повідомив в інтерв'ю "Слону".

"Як тільки ми починаємо говорити про економіку, одразу з'являються підстави для серйозних розбіжностей. А щоб змінити цю владу безкровно, за зміни повинні виступити близько 30 відсотків населення. Проти цього, що називається, не попреш, і влада зміниться без ексцесів. Якщо менше, то почнеться затяжне протистояння", — вважає російський опозиціонер.

Він зазначив, що в ці 30 відсотків повинна входити активна частина населення.

"Якщо відкинути старих, дітей, людей, дуже заклопотаних власними проблемами, то з решти нам необхідні приблизно 40 млн осіб. Серед них є ті, хто готовий вийти на вулицю і стояти до кінця, і ті, хто готовий тільки на окремі кроки. Так от, якщо ми хочемо об'єднати 40 млн людей, ми не повинні зараз говорити про конкретні речі. Під час перехідного періоду треба вирішувати тільки ті питання, які не вирішувати не можна, без яких проведення чесних виборів неможливо. Все інше можна відкласти. Наприклад, питання про Крим, яке мені постійно задають, можна відкласти до виборів. Нехай партії запропонують свої варіанти відповіді, а люди вирішать, кому дати мандат. Це і є демократія", — зазначив Ходорковський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Михайло Ходорковський заявляв, що Крим Україні слід повернути, лише якщо буде відповідна думка російського суспільства і кримчан.