RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналіст з РФ, який працює в Україні, пояснив, чому вболіває проти збірної Росії

Російський журналіст, який працює в Україні, Євген Кисельов заявив, що на футбольному чемпіонаті Євро-2016 вболіває за суперників збірної Росії.

Про це Кисельов розповів в інтерв'ю Эхо Москвы.

"Я з дитинства терпіти не можу псевдопатріотичних істерик на спортивній ґрунті. Особливо зараз, коли будь-яка перемога російських спортсменів – заслужена або випадкова – шумно подається як свідчення чи не цивілізаційного переваги путінської Росії над "Гейропою" і "Піндостаном", - сказав журналіст.

За його словами, він вболіває за суперників збірної РФ, щоб світогляд ура-патріотів змінилося.

"Щоб ті зрозуміли – футбольна збірна у Росії посередня, зірок світового рівня в ній немає, недарма жоден російський футболіст більше не грає ні за один з найпрестижніших європейських клубів. Була б хороша команда, не було б шапкозакидальських настроїв, густо замішаних на квасному патріотизм, під акомпанемент футбольного хуліганства – вболівав би за неї, як колись", - підкреслив Євген Кисельов.

Також він порадив, що треба зробити для поліпшення гри збірної РФ.

"Скеруйте на розвиток футболу ті мільярди, які витрачаються на війну в Донбасі, на силовиків, на вельможних бюрократів, на перекопування московських вулиць, на підтримку Асада, на фінансування ультраправих у Європі, на чорноморські палаци і ролдугінські офшори – і будуть вам футбольні перемоги", - додав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", французький суд засудив трьох громадян РФ до тюремних термінів за участь у заворушеннях перед матчем Англія-Росія на Євро-2016.