RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У РФ вказали на примарність надій Путіна домогтися скасування санкцій ЄС

Відомий російський економіст, директор Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев розповів, як Росія намагається переконати Європейський союз скасувати санкції.

Про це повідомив економіст в інтерв'ю "Апострофу".

"По-суті, у Кремля є тільки один аргумент. Він постійно розповідає про те, що санкції призводять до втрат в самому Європейському союзі через зниження економічної взаємодії з РФ. І так, дійсно, Європейський союз втрачає дуже багато від товарообігу з Москвою. Товарообіг за останні два роки впав майже в два рази", - сказав Іноземцев.

За його словами, Кремль вправно видає факт загального скорочення торгівлі за наслідки санкцій ЄС.

"Немає жодних санкцій проти виробників автомобілів, ні проти італійських виробників одягу, або ще кого-то в цьому роді. Санкції є тільки проти постачальників продовольства в Росію: алкогольні напої, спагеті, пасти, макарони... А всі інші не можуть експортувати в Росію не тому, що їм забороняють, а просто тому, що в Росії підприємства стали менше купувати нове обладнання, громадяни стали менше купувати дорогих товарів і так далі", - підкреслив російський економіст.

"Тому, якщо зараз скасувати санкції, то зовсім не факт, що різко збільшиться обсяг товарообігу з Росією, і європейські компанії знову будуть продавати в Росії стільки, скільки продавали. Це абсолютна ілюзія. Кремль активно пропагує, що так воно і буде, і вважає всі скорочення торгівлі, це наслідки санкцій. Але насправді це дуже смішно чути", - додав Іноземцев.

Докладніше читайте в інтерв'ю Владислава Іноземцева для "Апострофа".