RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні пояснили, навіщо Путін створює армію в Білорусі

Росія формує нові дивізії на кордоні з Україною і на території Білорусі з-за страху перед міцніючими відносинами України і НАТО.

Про це розповів висловив військовий експерт Олег Жданов, передає "Обозреватель".

"Росія формує три дивізії вздовж кордону з Україною: дві на своїй території, одну на території Білорусі. За даними нашої розвідки, це будуть не три дивізії, а три армії. Це говорить про те, що російське керівництво розуміє, що НАТО підходить до їх кордонів. Україна будує свою систему безпеки на співпраці з альянсом. У нас вже відкрито представництво НАТО і три розвідцентра. Тому Кремль максимально зміцнює західні рубежі на кордоні з Україною", - вважає Жданов.

Як стверджує експерт, якщо раніше межа між НАТО і Росією проходила по Польщі, то тепер вона фактично буде проходити по Україні.

"Формування дивізій не пов'язано з підготовкою до наступу на Донбасі. Про це поки нічого не свідчить", - стверджує Жданов.

Як повідомляв "Апостроф", посол Росії в Білорусі Олександр Суріков заявив, що нова російська військова база в білоруських Клинцях нібито потрібна для того, щоб мати можливість захиститися від нападу з боку України.