RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

37-й до нас приходить: у мережі обурені посиленням покарання за екстремізм в РФ

Комітет з безпеки Державної Думи РФ 20 червня схвалив до другого читання поправки до "антитерористичного" законопроекту голови комітету Ірини Ярової та голови комітету Ради Федерації з оборони Віктора Озерова.

Згідно з поправками, в Росії будуть збільшені штрафи і тюремні терміни за статтею 282 Кримінального кодексу — "екстремізм", передає РБК.

Збудження ненависті або ворожнечі, приниження гідності людини за ознаками статі, раси, національності, мови, походження, відношення до релігії тощо, вчинені публічно, в ЗМІ або в інтернеті будуть каратися штрафами в 300-500 тисяч рублів або примусовими роботами на строк від 1 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

За ті самі дії, але вчинені із застосуванням насильства або з використанням службового становища або організованою групою, загрожує покарання у вигляді штрафу в 300-600 тисяч рублів. Термін позбавлення волі за ці дії підвищується до покарання від 3 до 6 років.

Згідно з законопроектом, також розширюється перелік підстав для заборони громадянину Росії виїжджати з країни, а також підстави для введення режиму контртерористичної операції. Автори пропонують знизити мінімальний вік несення відповідальності за терористичні злочини до 14 років.

"Більше пекла", - прокоментував у своєму блозі в "Живому журналі" нові поправки російський журналіст Андрій Мальгін. У коментарях люди висловлюють обурення посиленням відповідальності за нібито "екстремізм".

Як повідомляв "Апостроф", соціальні мережі шоковані абсурдним вироком росіянину Андрію Бубеєву до двох років і трьох місяців позбавлення волі за репост запису "Крим — це Україна" в соціальній мережі.