RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Маннергейм в Пітері: журналіст пояснив, як Путін завдав потужного удару своїй пропаганді

Український журналіст Денис Попович вважає, що Кремль завдав значної шкоди своїй пропаганді встановленням 16 червня в Санкт-Петербурзі меморіальної дошки фінському воєначальникові Карлу Густаву Маннергейму.

Про це Попович пише у своїй статті для "Апострофу".

"І тим не менше, з точки зору іншої сторони конфлікту, встановлення меморіальної дошки Маннергейму в місті, яке пережило блокаду…, є вчинком, рівним, наприклад, встановленню меморіальної дошки фельдмаршалу фон Паулюсу на Мамаєвому кургані в Сталінграді", - зазначив журналіст.

Також він нагадав, що кремлівська пропаганда обґрунтовувала військове вторгнення в Україну необхідністю боротися з "українським фашизмом".

"Адже саме в Україні намагаються шанувати пам'ять "колабораціоністів" Степана Бандери та Романа Шухевича. Але тепер великі любителі георгіївської стрічки і мема "діди воювали" не мають морального права навіть починати розмову про міфічний "український фашизм". Інакше їх можна сміливо посилати. До вивчення нової пам'ятки міста Санкт-Петербург, наприклад...", - підкреслив Попович.

Детальніше читайте у статті Дениса Поповича "Маннергейм у Пітері: якої помилки припустився Путін" для "Апострофу".