RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Виборів у Росії немає: політолог розповів про підкилимну боротьбу в оточенні Путіна

Російський політолог, публіцист і вчений Андрій Піонтковський розповів про те, що в Кремлі йде запекла боротьба між прихильниками президента РФ Володимира Путіна і Федеральною службою безпеки Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю Online.ua.

"Немає жодних парламентських виборів у Росії. Це фейкова подія. Але якщо ви вже заговорили про 18 вересня 2016 року, то цей день важливий тільки з-за того, що в Чечні намічено "вибирати" Рамзана Кадирова. Не секрет, що під кремлівським килимом йде запекла сутичка бульдогів. Вперше за час правління Путіна ФСБ, його альма-матер, кинула йому явний виклик", — заявив Пiонтковський.

За його словами, саме ФСБ заарештувала "кадировців", які вбили російського опозиційного політика Бориса Нємцова, і намагалася допитати самого Рамзана Кадирова.

"Не тому, що попіл убієнного Бориса Юхимовича (Нємцова — ред.) стукає їм в серце. Нi. ФСБ хоче використати це вбивство як привід, щоб закрити путінський проект "Кадиров", який всі російські силовики ненавидять з самого початку. Вони вважають, що Путін позбавив їх військової "перемоги" в Чечні", — вважає російський політолог.

На його думку, конфлікт в Кремлі дуже серйозний, і до 18 вересня 2016 року, до дня парламентських виборів в РФ, питання має вирішитися. "Якщо вибори відбудуться, то атака силовиків захлинається. Якщо вибори не відбудуться, і Кадиров буде усунений від влади, то це шлях до третьої чеченської", — резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський констатував смерть ідеї так званого "російського світу".