RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Совок міцнішав: у мережі ажіотаж навколо ухвалення Держдумою РФ "антитерористичних" законів

Державна Дума РФ прийняла 24 червня пакет антитерористичних законів, розроблених депутатом Іриною Яровою та сенатором Віктором Озеровым.

Про це повідомляють "РИА Новости".

Прийняті поправки, зокрема, встановлюють покарання у вигляді довічного ув'язнення за міжнародний тероризм, знижують віковий поріг за терористичні злочини до 14 років, а також вводять до Кримінального кодексу статтю, яка передбачає покарання за неповідомлення про підготовлюваний теракт.

Також закон зобов'яже операторів зв'язку зберігати протягом трьох років дані про факти отримання і передачі дзвінків, повідомлень і файлів користувачами та зберігати зміст листування шість місяців.

Спочатку парламентарії пропонували позбавляти російського громадянства тих засуджених за терористичні і екстремістські злочини, хто має два паспорти. В результаті всі норми про позбавлення громадянства були виключені з закону.

Також остаточна версія не містить положень про обмеження виїзду з РФ для тих, кому винесено застереження ФСБ про ймовірну причетність до терористичної та екстремістської діяльності.

У мережі ухвалення цього пакету законів викликало бурхливу реакцію.

Як повідомляв "Апостроф", Держдума РФ прийняла 22 червня пакет законів про створення Національної гвардії, яка замінить Внутрішні війська МВС.