RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Топ-пропагандист Путіна пояснив свої фейки нелюбов'ю до мейнстріму

Відомий прокремлівський телеведучий Дмитро Кисельов пояснив, чому постійно продукує фейки на користь Кремля.

Про це Кисельов розповів в інтерв'ю Російській Службі BBC.

"Що таке пропаганда, скажіть мені, є визначення у цього слова? Воно звучить у ваших вустах, так і в устах тих, хто користується цим словом (я особисто ним не користуюся) як якась лайка. А насправді пропаганда – це просто спроба що-небудь пояснити. Це просто уявлення точки зору. От і все", - заявляє він.

"І досить послідовне подання точки зору – ну, напевно, це можна назвати пропагандою. Але тоді давайте домовимося, якщо я займаюся пропагандою, то і тоді ви теж займаєтеся пропагандою. А якщо ви не займаєтеся пропагандою, а займаєтеся професійною діяльністю, то і я займаюся професійною діяльністю, ми займаємося одним і тим же, ми колеги. От і все. Слоган новинного агентства Sputnik, що входить до складу МІА "Росія сьогодні", - "Розповідаємо нерозказане". Тому не треба тикати пальцем і казати, що ви там шпигуни, а ми розвідники.", - вважає Кисельов.

"Ми зараз будемо довго жонглювати поняттями, це безглуздо. Краще поговорити про щось суттєве в журналістиці. Ми надаємо альтернативну інформацію, альтернативну по відношенню до мейнстріму", - заявляє одіозний телеведучий.

За словами Кисельова, він не вважає, що зараз у світі йде інформаційна війна між Росією і Заходом.

"Я про інформаційні війни, якщо ви звернули увагу, не говорив. Ми надаємо альтернативну інформацію, альтернативну по відношенню до мейнстріму. Як і журналістика Бі-бі-сі, моя журналістика теж не є нейтральною. Я вважаю, що час дистильованої журналістики, безумовно, пройшов", - заявляє прокремлівський журналіст.

"Американці просто поглинули вас політично, морально і військово, тому ви, з моєї точки зору, уявляєте мейнстрім в тому сенсі, що це інформаційне забезпечення однополюсного світу, тобто американського домінування у світі. І ось журналістика, яка забезпечує інформаційний супровід країні, яка називає себе винятковою, і яка говорить, що правила повинна створювати лише вона і ніхто інший; країні, яка вважає, що вона має право (і американський президент це формулює) на одностороннє застосування сили - ось цей інформаційний супровід ми і називаємо мейнстрімом. От і все", - вважає Кисельов.

Як повідомляв "Апостроф", 29 квітня хакери з організації "Анонімний інтернаціонал" ("Шалтай-Болтай") опублікували ділове та особисте листування Дмитра Кисельова.