RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Турчинов розповів, якою радіотехнікою буде боротися з Путіним на Донбасі

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов розповів, які засоби радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби Україна буде застосовувати проти російських військових, котрі воюють на Донбасі проти сил АТО.

Про це він сказав у ході візиту на підприємство "Радіовимірювач" концерну "Укроборонпром", передає прес-служба РНБО.

Турчинов зазначив, що Російська Федерація на окупованих територіях активно застосовує проти України потужні системи радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби.

"В умовах бойових дій вони випробовують і тестують свої нові розробки. Тому забезпечення ЗСУ, Головного управління розвідки та інших військових формувань сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протидіяти російській військовій агресії", - сказав він, додавши, що зараз "завдання з радіоелектронного захисту військ і об’єктів від ураження системами високоточної зброї ворога вирішуються недостатньо ефективно".

"Це стосується і захисту радіоелектронних засобів управління ЗСУ від нових розробок ворога", - зазначив він.

Турчинов підкреслив, що одним з першочергових завдань є відновлення в стислі терміни виробництва на евакуйованому з Донецька до Запорізької області ПАТ "Топаз" сучасних комплексів дальньої радіотехнічної розвідки "Кольчуга КЕ", а також виробництва на київських підприємствах універсальних станцій контролю радіоелектронної та цільової обстановки нового покоління розробки НДІ "Квант-радіолокація".

Як повідомляв "Апостроф", концерн "Укроборонпром" показав новітні військові розробки у Франції на найбільшій міжнародній виставці Eurosatory-2016, присвяченій питанням безпеки і оборони.