RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як Україні повернути Донбас без війни

Російський публіцист та журналіст Олександр Невзоров висловився про те, яким чином Україна може безболісно повернути собі окупований Донбас.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

На думку Невзорова, якщо б Україна відмовилася від Донбасу, то Росія втратила б до нього інтерес.

"Там знову, на жаль, ситуація розігрівається. Причому розігрівається, природно, з боку цих кримінальних утворень, які захопили Донбас. А Київ, на нашу з вами спільну біду, тупуватий, тобто, вони тільки вміють вирішувати питання новобранцями та спробами все це задавити дуже невміло, дуже героїчно, дуже красиво, але абсолютно невміло. Хоча насправді питання можна було б вирішити елементарно просто, але для цього треба бути справжніми гравцями і справжніми авантюристами, так? Адже ви коли-небудь бачили доберманів, як вони перетягують ганчірку, наприклад, або шкарпетку?.. Добермани перетягують шкарпетку тільки доти, доки вони тягнуть його обоє. Ось Донбас, він, як ця шкарпетка, так? Якщо б Україна відмовилася і сказала: та йдіть ви нафіг зі своїм Донбасом, так? То запевняю вас, в ту саму секунду будь-який інтерес до Донбасу втратила б і Росія. Це шкарпетка, яку перетягують з Україною, і нічого більше. І залишився б цей Донбас і далі ссати лапу і насолоджуватися тим кримінальним ароматом, який там пре зараз з усіх щілин, нікому не потрібний, абсолютно не життєздатний", - заявив Невзоров.

"Як тільки до нього втрачає інтерес Росія – ну, так, можливо, вона протягом місяця пару баночок зі старою гречкою надішле як гуманітарну допомогу, але все інше припиниться – то через якийсь час цей абсолютно занедбаний та нікому не потрібний Донбас спокійно Україна повертає до себе, вже загалом природним чином очищений від усіх тих бандформувань, які його захопили. І всі задоволені", - додав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", у Кремлі несподівано підтримали заяву президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України, якщо це продиктовано міркуваннями гуманності".