RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Російський священик розповів, як потрапив під суд через підтримку України

Жителя Междуреченська Кемеровської області Росії, священика і відкритого гея Олександра Хмелева 5 липня будуть судити за екстремізм в інтернеті: в минулому році він на своїй сторінці у соцмережі "ВКонтакте" розмістив фотографію бойовиків ДНР, татуйованих свастикою.

Про це повідомляє російський сайт "Радио Свобода".

"Я уважно стежу за подіями в Україні і дуже переживаю за долю цієї країни. Я – етнічний українець, мої предки багато століть жили в Україні. Мені хотілося показати, що на стороні ополченців Донбасу воюють радикальні націоналісти. І я зробив репост з групи "ВКонтакте" "Як розпізнати сепаратиста", - сказав священик.

"Я хотів показати, що нинішня політика Володимира Володимировича веде Росію у глухий кут. Незбагненно: ми воюємо з сусідньою державою, називаємо її "братньою", а сам факт війни лицемірно заперечуємо. У нашій країні – розвал, а ми спускаємо на війну гроші, які потрібно витрачати на охорону здоров'я та освіту", - додав Хмелев.

ЗМІ зазначають, що минулого місяця Хмелева засудили за статтею 20.3 КоАП РФ ("Пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки"). Тоді він під тиском рідних визнав свою провину і заплатив штраф.

Зараз прокуратура вимагає заборонити сторінку Хмелева у соцмережі "ВКонтакте" на території Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на концерті українського поета Ореста Лютого громадянин РФ Максим Гошовський розірвав свій російський паспорт.