RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Адепти Путіна уїдливо сприйняли прогноз Парубія щодо закону про вибори на Донбасі

Спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що законопроект про вибори на Донбасі теоретично може з'явитися в парламенті і може бути включений до порядку денного сесії, але перспектив його прийняття немає.

Про це він сказав на брифінгу у Трускавці, передає "Інтерфакс-Україна".

"Теоретично, він може з'явитися, особливо, якщо він буде внесений президентом, який має право вносити законопроекти для невідкладного розгляду. Звичайно, він (законопроект – ред) може з'явитися і у Верховній Раді, і в порядку денному сесії. Але на сьогодні я не бачу перспектив для того, щоб цей законопроект з'явився в Раді, також я не бачу перспектив його позитивного розгляду", - заявив Парубій.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день в парламенті немає такого проекту закону - "його не зареєстровано жодним із суб'єктів законодавчої ініціативи".

"У період, коли відбувається загострення ситуації на сході, кожну добу все активніше російські окупанти атакують українські позиції, думаю, що це питання не буде сприйняте більшістю депутатів України", - сказав спікер Ради.

В коментарях до цієї новини на сайті "РИА Новости" росіяни уїдливо висловилися щодо прогнозу Парубія.

Як повідомляв "Апостроф", російські ЗМІ розповіли про те, що в ряді районів окупованого проросійськими бойовиками Донецька почали формуватися попередні списки членів та голів дільничних виборчих комісій для проведення місцевих виборів.