RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Поклонська — просто прикраса: у Росії пояснили вибір кандидатів до Держдуми від партії Путіна

Російські політологи прокоментували список кандидатів у депутати Держдуми від путінської партії "Єдина Росія".

Про це пише Новая газета.

Політолог Дмитро Орєшкін заявив, що навіть незважаючи на "зоряний склад", на майбутніх виборах "Єдину Росію" підтримають не більше 50% виборців.

"У "Єдиної Росії" зараз розуміють, що за списками вони багато не наберуть. Не дарма ж сам Володін нещодавно заявив, що не потрібно гнатися за відсотками (хоча, здавалося б, за чим ще гнатися?). Зараз партії в економічній сфері похвалитися нічим. Єдина сфера, де у них є підтримка — це патріотична. Володін в цьому випадку — символічний жест для партії, демонструє, що начальство від них не відвернулося", — вважає політолог.

"Наявність Кадирова у списках забезпечує підтримку адміністративного ресурсу, це 70-80%, але результат, звичайно, це особиста справа Кадирова — від нього залежить, скільки відсотків "намалювати". Така ж підтримка буде в Татарстані, Башкортостані, Дагестані та інших подібних республіках. Проблема буде в великих містах, тому що тут вже людям треба щось пропонувати, а у партії не виходить", — зазначає Орєшкін.

Він вважає, що Путін "ввічливо дистанціювався від партії, а у "Єдиної Росії" немає самостійного ресурсу для подальших дій.

"Главі держави вже не потрібні "дзеркала", які б відображали його, він сам великий і могутній, і сяє в мозку росіянина вже самостійно, без ЄР. Тому тепер "Єдиної Росії" доведеться самостійно відшукати свою нішу в пам'яті російського виборця, а в "путінської Росії" ця пам'ять звужена донезмоги: там міститься тільки Путін, можливо КПРФ (адже їх не можна звинуватити в непатріотичності?) і якась західна еліта. Серед цього "Єдиної Росії" буде важко знайти своє місце", — впевнений він.

У свою чергу директор Центру політичних технологій Ігор Бунін затверджує, що справи у "Єдиної Росії" в даний момент йдуть досить благополучно.

"У неї мінімум 50% за списком, ніяких проблем у неї немає, мабуть, завжди страшно: а раптом все зміниться в останню хвилину? Тому у Медведєва з'явився принцип "свистати всіх нагору!". Всіх-всіх, кому можна дати якийсь пристойний шматок: Собянін нехай буде "паровозом" для Москви, Володін блискуче виступив у 2011 році у Саратовській області, там домігся великого успіху, йому можна довірити шматок (тоді Володін очолював групу ЕР по Саратовської області на попередніх виборах і забезпечив партії 65% голосів — ред), Поклонська просто красива жінка, нехай і вона принесе пару відсотків свого Кримського півострова. Логіка саме така. Вона, звичайно, зайва, надмірна, але раз це рішення все ж таки прийнято, значить, на це та ставка", — упевнений Бунін.

За його словами, майбутня передвиборна компанія ЕР буде досить передбачуваною.

"Все як завжди: Собянін буде виступати перед москвичами, розповідати про успіхи "Єдиної Росії" в будівництві міста Москви; у Кадирова взагалі з цим проблем не буде — в Чечні і так 80-90% відразу буде, а Поклонська буде просто прикрасою", — вважає політолог.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні прем'єр-міністр Росії, голова "Єдиної Росії" Дмитро Медведєв оголосив про рішення включити в список кандидатів від партії в депутати Держдуми самопроголошеного "прокурора Криму" Наталію Поклонскую, самопроголошеного "главу Криму" Сергія Аксьонова, режисера Станіслава Говорухіна, главу Чечні Рамзана Кадирова і мера Москви Сергія Собяніна.