RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Держдумі Росії розповіли, як сторгувалися б з Гітлером

Депутат Держдуми Росії, голова російської партії ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що зараз росіяни незадоволені та озлоблені у зв'язку з падінням купівельної спроможності і тому з задоволенням сприймуть варіант постійної жорсткої зовнішньої політики.

Про це він сказав в інтерв'ю журналісту видання "Газета.ру".

"Сталін, він програв, чому? Він міг зайняти жорстку лінію з Гітлером. 1939 рік, розділили Польщу, Прибалтику, Фінляндію беремо. А ти сиди, Адольф, там в Берліні і мовчи. Він проковтнув би. Йому потрібна нафта — добре, Румунію залишимо. Але зате Болгарію беру. Він сидить і мовчить. Бессарабію взяли, Україну, Прибалтику. Це завжди була Російська імперія, ми ж нічого не взяли. Навіть Польщу не взяли і Фінляндію. Ми нічого нового не взяли. А треба було взяти! Іран можна було взяти, Туреччину можна було роздовбати, Афганістан тощо. Але Сталін нічого не взяв. Він боявся. У нього не було державного мислення.

1991 року хто заважав Горбачову підтримати ДКНС, щоб навести порядок в СРСР? Але тільки ми, ЛДПР, вийшли тоді на захист ДКНС. Ніхто, в тому числі всі комуністи Москви, а їх був один мільйон, не вийшли. Зюганов не вийшов. Ніхто. Я і тоді пропонував жорстку лінію. Ввечері повинні були ввести комендантську годину. Надзвичайний стан в шести регіонах країни. Ось це політика!" - вважає Жириновський.

Жириновський також зазначив, що не проти того, щоб СРСР продовжував торгуватися з нацистською Німеччиною.

"Так. Виникла ситуація, коли є потужна європейська фашистська держава. Захопила всю Європу. У нас не було інших контактів. Європа, Франція зазнали поразки в 1940 році. Вся Європа під Гітлером. І ми знаємо подальші плани війни. Потрібна була пряма зустріч Гітлера зі Сталіним, де-небудь посередині, в тій же Прибалтиці, в тому ж Кенігсберзі, припустимо. І Сталін мав сказати: "Давай ділити до кінця сфери впливу, ось тобі, Адольф, ти хочеш нафту — ось іди в Румунію, Ірак. Ось Іран — це наша територія. Ти на Ірак йдеш через Туреччину, а от Іран не чіпай". І він би погодився. У Гітлера було б величезна кількість нафти і газу. І цього було б достатньо. А потім ми підтримали б не китайську компартію, а Чан Кайши і розділили б Китай", - заявив лідер ЛДПР.

"Ось вона, жорстка лінія! А якщо ми розмазня, то в підсумку нам і Китай загроза, і Туреччина, і НАТО. Чому ми спочатку програвали в 1941-му? Тому що армія була готова до наступу, а не до оборони", - вважає Жириновський.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін розбурхав мережі своєю заявою, що СРСР попереджав світове співтовариство про загрозу нацизму.