RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Агресія Путіна проти України: в Росії оцінили ймовірність Гаазького трибуналу

Екс-заступник міністра закордонних справ Росії, надзвичайний і повноважний посол Григорій Кунадзе вважає, що справа про агресію РФ проти України з часом обов'язково дійде до Міжнародного трибуналу в Гаазі.

Про це Кунадзе розповів в інтерв'ю УНІАН.

"Як довести факт вторгнення з юридичної точки зору? Адже зараз склалася ситуація, що для цього потрібно визнання президента РФ, як це було в ситуації з Кримом, коли спочатку російських військових на півострові "не було", а були "зелені чоловічки", які пізніше все ж трансформувалися у військових РФ? Юридично щось доводять у суді, в даному випадку, в Міжнародному суді ООН в Гаазі. Рано чи пізно справа до нього, думаю, дійде. Факти масованого і всебічного втручання Росії у справи України об'єктивні, незаперечні і, за великим рахунком, не вимагають визнання з боку президента Росії. Визнання адже, як відомо, не є "царицею доказів", - вважає російський екс-міністр.

На думку Кунадзе, росіяни вже усвідомлюють, що їх країна бере безпосередню участь у військових діях на території України, проте усвідомити наслідки громадянам РФ заважає виникло у них масове гібридне свідомість.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський бізнесмен Євген Чичваркін висловився з приводу шансів у президента РФ Володимира Путіна на те, щоб потрапити під Гаазький трибунал.