RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Американська розвідка розповіла про серйозну проблему Росії

Виїзд з Росії висококваліфікованих працівників ще довгі роки буде перешкоджати розвитку російської економіки, а рівень освіти та охорони здоров'я в країні буде і далі скорочуватися.

Про це йдеться у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Росія відстає від розвинених країн за рівнем інвестицій у наукові розробки, а втрата фахівців лише прискорить цю тенденцію. У деякому сенсі результат політичних дисидентів з Росії - це хороша новина для Кремля, тому що в країні залишається менше людей, здатних кинути виклик владі Путіна. Однак від’їзд слов'янського населення створює нові проблеми, тому що їхнє місце займають мігранти з мусульманських держав. Більшість іммігрантів, що прибувають з країн Центральної Азії та Азербайджану. За даними російських ЗМІ, до 2020 року близько 30% російських студентів будуть дітьми іммігрантів.

А до 2030 року чисельність населення Росії, яке нині становить 143 млн, скоротиться на 10%. Водночас протягом останнього десятиліття чеченське населення Росії зросло на 5%, а дагестанське - на 13%. Ці демографічні зрушення змінюють соціальний ландшафт в Росії і можуть призвести до розгулу ксенофобії в суспільстві. З іншого боку, Росія гостро потребуватиме кваліфікованих робітників. Але замість цього вона отримає нестачу лікарів і вчених, а також зростаючу кількість низькокваліфікованих не слов'янських іммігрантів.

Як повідомляв "Апостроф", майже кожен шостий російський топ-менеджер (16%) планує в найближчі два роки переїхати до іншої країни, ще 42% мають намір виїхати з Росії в найближчому майбутньому.