RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Названа нова страшна тактика Кремля на Донбасі

Стало відомо про нову моторошну тактику, яку Росія використовує на окупованому Донбасі.

Про це розповів старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк у статті для "Апострофа".

"Під час бойових дій на Донбасі неодноразово спостерігалися ситуації, коли російське командування відправляло місцевих бойовиків і російських найманців реалізовувати свідомо нездійсненні завдання на добре пристрелянi і укріплені позиції ВСУ", — зазначив експерт.

"На думку учасників АТО, це свідчить про те, що російське військове керівництво чітко розділяє сорти тих, хто воює на Донбасі, ставлячи перед ними різні завдання. В результаті збройних конфліктів, в першу чергу, гинуть чоловіки. Це чиїсь сини, чоловіки, діти і батьки — страшна трагедія і втрата для будь-якої сім'ї. У зв'язку з тим, що в окупованих районах Донбасу немає достатньо ресурсів і можливостей для проживання, багато місцевих чоловікiв приєдналися до незаконних збройних формувань, які фінансуються російською стороною. За це вони отримують можливість оформитися на грошове забезпечення, отримувати харчування і обмундирування, а значить підтримувати власні сім'ї", — повідомляє Октисюк.

"Однак Кремль, очевидно, зацікавлений у тому, щоб на Донбасі загинуло максимальна кількість місцевих жителів. Після цього, під впливом російської пропаганди, сім'ї загиблих "ополченців" будуть тримати зло на Україну, незалежно від того, хто буде при владі. Це буде передаватися їх дітям, щоб створити конфлікт поколінь, який буде замішаний на війні і крові. Все це перетворить Донбас у вигідне для режиму Володимира Путіна джерело нестабільності в Україні, яке буде постійно "жевріти" навіть в разі "реінтеграції" Донбасу", — розповів аналітик.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війна на Донбасі: росіяни вбивають українських бойовиків і власних найманців.