RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відповідь Німеччини на прогноз Гройсмана по ЕС довела путінцев до екстазу

У вiдповiдь на слова прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про те, що через десять років Україна буде в Євросоюзі, у Німеччини заявили, що на сьогоднішній день перспектива прийому України до складу Євросоюзу не стоїть на порядку денному, чим викликали захват у росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Гройсману відповіла прес-секретар міністерства закордонних справ Німеччини у Берліні, передає Deutsche Welle.

"Питання всякої перспективи вступу (України. - ред.) в ЄС зараз для нас не стоїть", — цитує слова прес-секретаря агентство dpa. За словами прес-секретаря німецького зовнішньополітичного відомства, залишилося ще багато невирішених питань, зокрема в тому, що стосується подолання корупції. "Тут Україні ще слід попрацювати", — додала представник МЗС Німеччини.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що вже через десять років Україна стане членом Європейського Союзу, незважаючи на конфлікт на Донбасі та економічні проблеми. "Переконаний, що Україна через десять років буде в ЄС. (...) Ми йдемо європейським шляхом, для нас це означає: свобода, права людини, сильна економіка", — заявив політик в інтерв'ю виданню німецької медіагрупи Funke.

"Укропiя покинула Росію, а її в свою чергу кинула Європа... I куди ж тепер хохлам подаватися? Адже десять років відстрочки для Укропiї все одно що "ніколи", адже зараз ніхто в світі не скаже, яким буде сам Євросоюз до 2026 року, якщо він взагалі там буде!", "Пояснюю, 10 років це НІКОЛИ", — коммментируют відповідь німців Гройсману росіяни на інформаційному ресурсі РИА Новости.

Також там опубликовали уїдливу карикатуру.

Малюнок РИА Новости

Як повідомляв "Апостроф", глава міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявив, що із-за виходу Великобританії зі складу ЄС процедура надання Україні безвізового режиму трохи затягнеться.