RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Порошенка задумали нанесення багатьох ударів по Росії

Радник президента України Петра Порошенка Володимир Горбулін розповів, як Україна може завдати ударів по Росії

Про це Горбулін написав у своїй статті для ZN.

"Основою нової стратегії повинні стати нестандартність дій (асиметричність), нанесення ударів по найбільш чутливим місцях супротивника, інноваційність. Без цього в нашому довгостроковому (а воно буде саме таким) протистоянні не перемогти. І, як ми вже вказували, мета всіх цих дій — не допустити війни і посилювати тиск на Росію, щоб вона була зайнята безліччю не смертельних, але чутливих ударів і не мала можливості сконцентруватися на одній меті. В даному випадку — на нас", — зазначає Горбулін.

"Ми повинні виходити з новими ініціативами на всіх напрямках. Особливо — на зовнішньополітичній арені. Ми повинні зробити все можливе, щоб прискорити реформування Ради Безпеки ООН, щоб не допускати використання Росією свого права вето як інструменту гібридної війни. Слід активніше включитись у дискусії щодо формування нових коаліцій держав у Східній Європі. Одним з таких перспективних проектів є Балто-Чорноморська коаліція держав — такі країни, як Польща, Балтійські країни, Скандинавія, Румунія особливо гостро відчувають загрози, з якими зіткнулася Україна", — вважає радник Порошенко.

"Не повністю вичерпаний потенціал боротьби з ідеологічними основами російської агресії на міжнародній арені. Зокрема, концепція "Російського світу", яка де-факто перетворилася на відверто нацистську і шовіністичну, повинна бути заборонена на міжнародному рівні, так само, як свого часу була заборонена нацистська. І для людей (чи держав), повинні бути такі ж правові наслідки, як і для послідовників нацистської ідеології. Адже насправді, кажучи про практичне вираження концепції "Російського світу", ми стикаємося з самим справжнім православним IДIЛом" — на сході України діє (або діяли) відразу кілька різних "православних армій", які творять такі безчинства, які навіть бойовикам IДIЛ не приходили в голову", — стверджує Горбулін.

Як повідомляв "Апостроф", також Володимир Горбулін заявив, що на окупованому Донбасі можуть початися масштабні бойові зіткнення. Він вважає, що у випадку "великої війни" з Росією Україна не вистоїть.