RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЗМІ розкрили нові плани Росії по зовнішнім запозиченням: путінці в замішанні

Новина про те, що Міністерство фінансів Росії пропонує прописати в бюджеті на 2017-2019 роки можливість займати до трьох мільярдів доларів у рік на зовнішніх ринках, привела в замішання прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

Про плани Мінфіну РФ повідомило агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела, передає ТАСС.

Зазначається, що Мінфін пропонує використовувати 783 мільярда рублів (близько 300 млрд грн) з Фонду національного добробуту (ФНБ) для покриття дефіциту бюджету у 2017 році, оскільки Резервний фонд вже буде вичерпано.

При цьому обсяг коштів ФНБ за підсумками 2019 року може знизитися до 2,97 трильйона рублів з 4,68 трильйонів рублів наприкінці червня 2016 року.

Також Мінфін пропонує у 2017-2019 роках істотно збільшити і внутрішні запозичення на тлі скорочення суверенних фондів для покриття дефіциту бюджету, розповіло джерело.

Новину активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

"Недовго музика грала, недовго фраєр танцював", "Ну не так-то й багато, якщо порівнювати з Україною, яка планує по 17 мільярдів позичати кожен рік. Правда, ніхто вже не дає", "Головне — не забути потрясти іскандерами", "Росія завжди віддає борги, а ось чужі навіщо-то прощає. Ні, ну я б зрозумів, мовляв, пробачили борг і набудували за прощення там військових баз, але просто так, незрозуміло", "Може, просто вкладати в юэсэй трежерс і йому подібні менше бабла — менше відсотків треба буде віддавати", "Пропонуєш вкластися в папери Зімбабве?", "Ні. Просто не вкладати гроші у фонди і не займати. Гроші повинні працювати.", "Головне — не забути потрясти іскандерами", — коментують путінці.

Як повідомляв "Апостроф", в травні відомий російський фінансист Слава Рабинович вказав на плачевний стан економіки РФ.