RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Названа відповідна міра України на економічний удар Путіна

Кабінет міністрів України у відповідь на продовження Росією продовольчого ембарго до кінця 2017 року дзеркально продовжив дію українських контрсанкций на такий же період.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таке рішення уряд ухвалив сьогодні на засіданні, таким чином підтримавши відповідну пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 року дію продовольчого ембарго відносно держав, які ввели санкції проти Росії.

Російське ембарго діє для українських товарів з 1 січня 2016 року. У відповідь уряд країни з початку цього року затвердив торгові контрзаходи і заборонив поставки російських продуктів харчування, а також ряду інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.

Раніше заступник глави МЕРТ, торговий представник України Наталія Микольська повідомила: "Пропозиція міністерства — продовжити наше ембарго, заходи, які ми застосовуємо у відповідь на аналогічний термін, на який відповідно Російська Федерація продовжила своє". "Ми з цією пропозицією готові виходити на Кабінет міністрів і розглядати це рішення", — додала вона.

Як повідомляв "Апостроф", рішення президента РФ Володимира Путіна продовжити продовольче ембарго на продукцію низки країн до кінця 2017 року викликало хвилю уїдливих коментарів від росіян.