RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Російська знаменитість вказала росіянам на кров переможців у гнойових мух

Російський кінопродюсер Сем Клебанов висловився щодо "патріотичних" футболок, які продаються в РФ.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вилітаючи сьогодні вранці з Шереметьєво в Стокгольм, пофотографував останні колекції в "маленьких магазинчиках патріотизму" по дорозі від Аероекспрес до терміналів. Вони цікаві тим, що це тільки в другу чергу пропаганда, а в першу - бізнес і намагаються продавати те, на що є попит. Або, точніше, на що повинен бути попит на думку виробників і маркетологів, які з одного боку намагаються вгадати тренди, а з іншого - формувати їх. Тобто це така суб'єктивна похідна від масової свідомості.

Отже, що ми бачимо:

Розширення набору іпостасей Путіна. До Путіна у вже звичних образах "агента Сміта", героя дівочих мрій, воїна всіх родів військ, додався свійський і напів-кримінальний Брат Путін в костюмі від Даніли Багрова.

У "Патріот-Бокси" завантажили і кілька варіантів Сталіна. Раніше їх там не було, але їх поява зовсім не дивує: який "патріотизм", такі і його особи. Але, здається, автори розуміють деяку незручність ситуації і намагаються згладити її іронією. Виходить не дуже.

Як і раніше, популярна тема ракетно-ядерної зброї як відповідь на санкції. І тут не посперечаєшся: гарантоване взаємне знищення дійсно є ефективним способом рішення, а точніше, усунення всіх проблем - від економічних до экистенциальных", - написав Клебанов.

Він також зазначив, що слово "ввічливий" остаточно набуло значення: "добре озброєний", "готовий при нагоді вломити".

"Крим-наш. Захочемо - візьмемо в руки і віднесемо куди-небудь, де ніхто його в нас не забере. І ще храмик зверху поставимо.

З'явилася нова колекція футболок - "В тобі тече кров переможців" - по-моєму, тут явно відчувається відтінок теорії расової переваги. Відразу хочеться туди який-небудь коловрат підмалювати для повної гармонії. Хоча, на одній з футболок зображений ведмідь. Чи означає це нове слово в еволюційної теорії, або предки ведмедя теж були переможцями у своїй ведмежу області? З іншого боку, з точки зору теорії еволюції кров переможців тече у всіх - від гнойових мух до качконосів, а переможені давно вже згнили і перетворилися на нафту. Тому пишатися тут особливо нічим", - написав Клебанов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розгорівся скандал навколо фото фронтмена німецької метал-гурту Rammstein Тілля Ліндеманна, на яких вона позує в футболці з портретом президента Росії Володимира Путіна