RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Розсекречено ім'я куратора антиукраїнських пропагандистів із МЗС РФ

Волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm викрили куратора антиукраїнських пропагандистів в Министерствi закордонних справ РФ.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.org.

У своєму розслідуванні, що базується на аналізі закритих даних та їх доповненні з допомогою розвідки відкритих джерел (OSINT), волонтери розкрили схему координації російських інформаційних диверсантів, які ведуть підривну діяльність проти України і здійснюють інформаційний супровід дій гібридних терористичних сил Росії. Був розкритий повний цикл-від постановки завдань кураторами, до оплати і звітів про проведені заходи.

"Нагадаємо, що 28-го червня українські патріоти з киберальянса FalconsFlame, Trinity, Рух8 і КиберХунта провели успішну операцію #opDay28 по злому ланцюжка російських пропагандистських інформаційних ресурсів. Як наслідок, 17 "інформаційних" ресурсів отримали ін'єкцію сироватки правди від лицарів кіберпростору. Разом з сайтами були зламані поштові скриньки, акаунти соціальних мереж і хмарні сховища людей, причетних до роботи даних ресурсів пропаганди. Це редактора, системні адміністратори, журналісти, а також куратори та фінансисти з РФ. Всі дані по зломам були передані волонтерам-розвідникам InformNapalm для вивчення та аналізу з подальшим інформуванням громадськості", — зазначили волонтери.

Вони розповіли про зламану поштову переписку одного з виконавців російської агресивної пропаганди Дмитрієвського Олександра Володимировича.

Волонтери повідомили. в одному з листів Дмитрієвський ділиться контактами нікого Прокоф'єва Бориса Анатолійовича, якого вказує як свого куратора в Міністерстві закордонних справ РФ.

"Примітно, що перші три цифри "244" номера стаціонарного телефону відповідають пулу контактних телефонів МЗС РФ у Москві", — зазначили розслідувачі.

Фото InformNapalm.org

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтери міжнародного співтовариства Inform Napalm опублікували листування репортера прокремлівського "Першого каналу" Сергія Зеніна, яке проливає світло на певні аспекти катастрофи малазійського Боїнг 777 рейсу MH-17, збитого над Донбасом.

Раніше стало відомо про успішну операцію українських хакерів по злому сайту пропагандистського російського "Першого каналу".