RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Заворушення в Торецьку: в Росії вказали на дивовижне

Російська пропаганда обійшла увагою нічні заворушення в Торецьку Донецької області.

На це звернув увагу російський політолог Дмитро Орєшкін в коментарі для "Апострофа".

"Ми не знаємо, хто це організував, але нам відомо, що не було спробою зняти пропагандистські вершки з цієї історії. Тобто цілком можливо, що хтось до цього доклав руку, але щоб Україні зіпсувати життя, а не тут (у Росії) підняти масові захоплення", — зазначає російський політолог.

"Тему Донбасу в Росії остуджують, виводять з фокуса. І для України це, напевно, хороша новина. А ось судити, як себе потрібно вести українцям, не можу, тому що єдине, що я бачив, — це повідомлення на українських сайтах. Навіть на наших "патріотичних донбаських сайтах" таких повідомлень я особливо не помітив. А вже у внутрішньоросійських — ця тема взагалі як-то "проскочила", — дивується Орєшкін.

"Є медійні проблеми та реальна політика. В конкретній політиці — скрізь, де це можливо, — потрібно наступити сусідові на мозоль. Інша справа, чи потрібно потім кричати: "Я наступив на мозоль! Дивіться, як він стрибає і як йому боляче!" Інший варіант — наступити і промовчати, а потім як-небудь і лопатою по нозі дати. Але непомітно, без шуму", — зазначає російський політолог.

Нагадаємо, в ніч на 5 липня в Торецьку Донецької області група місцевих жителів намагалася блокувати переміщення по місту українських військових.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": Зашкодити по-тихому: причетна Росія до бунту в Торецьку.