RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Brexit: путінці торжествують через рішення Великобританії з повторного референдуму

Відмова уряду Великобританії від повторного референдуму з питання виходу країни з Євросоюзу (Brexit) викликала схвалення у росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Новину активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

"Слава Кемерону! "Брексiту" слава!", "Я думав, відкладуть або скасують вихід. Навіть сподівався, це дійсно серйозний удар по Європі", "Навіщо знаходитися в цьому міжнародному колгоспі?", "Правильно Британія вступила. Нєфіг йти на поводу у Брюсселя", "Сподіваюся, коли Меркель піде нарешті, в наступному році, подібний референдум стане можливим і в Німеччині", "Британія вирішила вийти з стада і стати пастухом. Історичне рішення, гідне поваги", "Що ще раз доводить, ті хто реально рулять Британією, були налаштовані на вихід спочатку", "Англійці, хоч і алкаші, але все-таки ще розум не пропили", "Пізно пити Боржомі, раніше треба було проявляти активність. А то так можна референдуми до нескінченності проводити", — коментують росіяни.

Нагадаємо, референдум про вихід з ЄС пройшов у Великобританії 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9 відсотка голосів. Явка перевищила 72 відсотки. У загальній складності в голосуванні взяли участь понад 33,5 мільйонів чоловік.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося вражаюче відео масштабної акції "Марш за Європу" в Лондоні, учасники якої пройшлися 2 липня вулицями міста, протестуючи проти виходу Великобританії з Євросоюзу.