RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилися фото російських пілотів, які загинули в Сирії

У мережі з'явилися фотографії загиблих російських пілотів Ряфагата Хабібулліна і Євгена Долгiна, які перебували в бойовому вертольоті, котрий збили бойовики "Ісламської держави" в Сирії.

Знімки пілотів опублікувала Комсомольская правда.

Ряфагать Хабібуллін народився 28 березня 1965 року в маленькому селі Вязовый Гай, що знаходиться в Ульяновсой області. Закінчивши школу, він відправився в Качинське вище військове авіаційне училище льотчиків. Выпустившись в 1988 році, лейтенант Ряфагать Хабібуллін був направлений для проходження служби в 55-й Севастопольський вертолітний полк. У 1993-1994 роках пілот брав участь у війні в зоні грузино-абхазького протистояння, провів у зоні конфлікту 148 днів. Також він брав участь першої чеченської кампанії, де був поранений.

"Женя народився в січні 1992 року. І поки інші хлопчаки грали в машинки, Женька задирав голову і з заздрістю дивився в небо на літак, який залишає довгий білосніжний слід в блакитному шовку неба. Ця любов до летючих машин у нього від батька. Віктор Долгін закінчив Сизранське вище військове авіаційне училище, брав участь у Чеченської кампанії", — пише російське ЗМІ про другого пілота, Долгiна.

У публікації наголошується, що у вересні 2015 року, будучи лейтенантом бригади армійської авіації, Євген одружився на студентці Петрозаводської державної консерваторії та голові профспілкової організації консерваторії Катерині.

Фото kp.ru

"Загиблий в Сирії льотчик Євген Долгін одружився 9 місяців тому, дзвонив додому перед вильотом", — коментує публікацію журналіст клемлевского пулу Дмитро Смирнов у своєму Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах піддали сумніву версію Міністерства оборони Росії, що пояснює загибель російських льотчиків, які перебували на борту вертольота, який був збитий в Сирії.