RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Росії агресивно відреагували на підсумки переговорів Путіна щодо України

У Росії гнівно коментують новину про телефонну розмову президента РФ Володимира Путіна з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якій лідери країн Євросоюзу вимагали від Кремля неухильного дотримання Мінських домовленостей.

Про розмову повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передають "РИА Новости".

Лідери трьох країн обговорили ситуацію в Україні. Повідомляється, що глави Росії, Німеччини і Франції підкреслили необхідність неухильного виконання Мінських угод та відзначили важливість недопущення подальшої ескалації ситуації на Донбасі. Вони також підтвердили загальний настрій на активізацію переговорних зусиль, передусім у "нормандському форматі" і по лінії Контактної групи.

"Треба не обговорювати, а вимагати від Меркель і Олланда повного виконання Мінських угод! В ультимативній формі, як вони від нас вимагають!" - з гнівом пише в коментарях до новини користувач Артем Семенов.

"Одна суцільна балаканина з боку васалів Америки....", - обурюється Дубовий Гай.

"Нічого з ними більше обговорювати, потрібно визнавати Донбас і надати посильну військову допомогу і примусити, як в 2008 році бандерівців, до миру, наші ВКЗ чудово впораються з цим завданням і відкинуть бандерівців за Львів! Народ, що проживає на залишках України, підтримає наше примушення до миру і з радістю розправиться з бандерівцями", - випромінює оптимізм Сергій Суворов.

"Якщо ВВ не говорить "західним партнерам" про те, що час вже закінчувати даремні розмови по телефону, а дійсно припинити всю цю проамериканську вакханалію, - отже, він чекає інших людей на місцях Меркель і Олланда. Дивиться в майбутнє, так би мовити... З новими, по-справжньому суверенними лідерами чекає діалогу, а не з ними. Іншого пояснення я не можу знайти цим нескінченним новинам про те, що поговорили, обговорили, затвердили, пообіцяли і інше...", - робить припущення Костянтин Савельєв.

"Чуємо це вже в 365 разів. А віз і нині там", "Я офігіваю. Всоте зустрічаються. Всоте висловлюють стурбованість. Всоте заявляють, що мінські домовленості треба виконувати і... ніхто нічого не робить", "А чого це обговорювати... Взяти все і поділити... ", "Я з повагою ставлюся до ВВП, але в цій історії його участь вже виглядає все не серйозніше і смішніше. Як у байці Крилова - Лебідь, Рак і Щука тягнуть воза в різні сторони, а по факту він стоїть на місці. В цьому випадку віз - це Мінські угоди і ситуація на Донбасі. Одна говорильня. Так років через п'ять можна буде точно такі ж заголовки читати...", - пишуть інші росіяни в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", кілька днів тому росіяни істерично відреагували на заяву президента України Петра Порошенка про те, що Київ в рамках Мінських домовленостей виконав 95% політичних зобов'язань і 100% — у секторі безпеки.