RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

​Російський куратор бойовиків ДНР вказав на нікчемність їх "армії"

Один з російських кураторів бойовиків на окупованому Донбасі Олександр Жучковський висловився щодо потужності так званої "армії ДНР".

"Деякі товариші ображаються і бурхливо протестують, коли я пишу про "ополчення", а не "армію" ДНР. Як ніби це щось образливе. Схожі на десятирічних дітей, які ображаються, коли їх називають маленькими. Наші збройні сили не є класичною, повноцінної армією з тієї ж причини, з якої сама ДНР не є повноцінною державою", - написав він на своїй сторінці "Вконтакті".

"Я сам великий патріот ДНР і наших ЗС, але треба тверезо міркувати. Абсолютно будь-кому зрозуміло, що самі по собі ми без допомоги Росії і тижня проти ВСУ не протримаємося, якщо вони кинуть всі сили на захоплення ЛДНР. Не тому, що ми чимось гірші (ми краще), а просто тому що "сили не можна порівнювати". Не можуть декілька районів (з вкрай обмеженими людськими і матеріальними ресурсами) успішно воювати і перемогти в битві з цілою державою і цілою армією (які при цьому морально і фізично підтримуються провідними державами світу). Так що давайте адекватно оцінювати власні сили і можливості, переоцінка їх дуже шкідлива", - додав Жучковський.

Його висловлення оцінив український журналіст Денис Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Жучковський заявляв про проблеми з перевезенням вантажів для бойовиків через непідконтрольний Україні ділянку кордону з РФ.

Читайте також матеріал "Апострофа" Іграшка під назвою "ДНР і ЛНР" Путіну набридла.