RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Соцмережі збурила звістка про загрозу повалення президента Вірменії

У соціальних мережах 17 липня розгорівся ажіотаж навколо повідомлення про захоплення групою озброєних людей будівлі поліції і внутрішніх військ в районі Еребуні в Єревані.

За даними ЗМІ, загарбники вимагають звільнити з-під арешту координатора вірменської опозиційної громадянської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна.

Люди, що захопили будівл, також вимагають звільнити всіх політв'язнів. Крім того, "Установчий парламент" поширив заяву з вимогою відставки президента Вірменії Сержа Саргсяна і передачі влади уряду народної довіри.

До будівлі стягнуті війська.

За даними Arm Info, прихильники Сефіляна в ніч на 17 липня скоїли збройний напад на відділ поліції в Еребуні, є загиблі і поранені. Поранені у тому числі поліцейські, їх доставили в найближчу лікарню, додає видання.

Як повідомляє Слон, Жирайра Сефіляна заарештували на два місяці 23 червня 2016 року. Його підозрюють у намірі "разом з групою осіб шляхом збройних нападів із застосуванням зброї, захопити будівлі, споруди, засоби зв'язку і комунікації, в тому числі телевежу в Єревані".

За даними слідства, для цього Сефілян організував "придбання зброї і боєприпасів, їх перевезення і зберігання".

Навесні 2015 року "Установчі збори" влаштувало збір підписів за мирне повалення влади. Як пояснювали опозиціонери, таким чином "громадяни Республіки Вірменія за допомогою договору висловлять свою довіру "Установчого парламенту", який буде представляти народ у період перехідного правління".

Читайте також на "Апострофі", як соцмережі відреагували на спробу державного перевороту в Туреччині.