RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилася версія вбивства Шеремета від спецслужби Путіна

Співробітник Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, який особисто знав загиблого журналіста, на умовах анонімності розповів російським ЗМІ, що вбивство Павла Шеремета в Києві було скоєно не просто "народними месниками", а професіоналами.

У коментарі російському виданню "Московський комсомолець" він підкреслив, що, хоча підірвана машина належала цивільній дружині журналіста Олені Притулі, метою був саме він.

"Перше, що можу сказати абсолютно однозначно: Шеремет, з яким я був колись знайомий, був убитий не просто якимись "народними месниками-одинаками". Це, судячи з виконання, було замовлення. Також можна стверджувати абсолютно точно, що мета злочинців була - знищити. Лякають або попереджають по-іншому", - сказав російський спецслужбіст.

Він зазначив, що шанси врятуватися у Шеремета були нульовими.

"Якщо від 200 грамів тротилу перебиваються залізничні шпали, то уявіть, що буде від 400 грамів в замкнутому просторі салону автомобіля. Взагалі, коли закладають шашку під днище, розраховують на те, що пошкоджена передня частина автомобіля створить осколкове "віяло", - сказало джерело в ГРУ, додавши, що практично будь-який вибуховий пристрій сьогодні спорудити не так вже й складно.

"Якщо раніше певні знання — схеми, складові пристрою - були доступні лише фахівцям, то сьогодні все це можна легко знайти. Тому саме вибуховий пристрій міг бути зліплений, як кажуть, "з того, що було". І ще. Той факт, що машина була підірвана на ходу, зовсім не говорить про те, що вибуховий пристрій було приведено в дію за допомогою мобільного телефону. Оскільки телефон легко відстежити, вбивці могли використовувати будь-який інший спосіб. Тим більше їх на сьогоднішній день чимало.

Інший важливий момент. Друзі Шеремета і його цивільної дружини стверджують, що за журналістами з початку весни велося стеження. Через це Олена Притула не відповідала на дзвінки з невідомих номерів. А значить, версію, що бомба призначалася Притулі, можна виключити. За п'ять місяців стеження злочинці напевно встигли вивчити всі найбільш традиційні маршрути цієї пари і точно знали, хто вранці сяде в автомобіль начинений тротилом", - зазначив співробітник ГРУ.

Як повідомляв "Апостроф", неофіційний радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко допустив російський слід у вбивстві Шеремета.