RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Настільна газета Путіна вразила росіян своєю версією вбивства Шеремета

Російське видання "Комсомольська правда", яке є настільною газетою президента РФ Володимира Путіна, висловило свою версію вбивства у Києві журналіста Павла Шеремета.

Видання звертає увагу на те, що серед причин загибелі журналіста багатьма його колегами обговорюється його професійна діяльність.

"Але кому конкретно міг перейти дорогу Шеремет, ніхто сказати не може. Гучних розслідувань не вів. Економікою не займався. І все ж, давайте повіримо їм. І згадаймо, а де працював загиблий. В "Українській правді". Стоп! Але ж це все вже було. І так само голосно і показово. У листопаді 2000 року під Києвом знайшли обезголовлене тіло тодішнього редактора "Української правди" Георгія Гонгадзе. Теж жах. І крім місця роботи обох загиблих пов'язувала та сама жінка. Олена Притула. І Гонгадзе, і Шеремет були її цивільними чоловіками. Олена у 2000-му була співвласницею (разом з Гонгадзе) "Української правди", а нині - вона єдина власниця видання", - пише російське ЗМІ.

Видання згадує, що після зникнення Гонгадзе "Українська правда" здійняла ґвалт, звинувативши в організації його вбивства особисто Кучму".

"Ось, що писали тоді українські видання: "Більше півтора сотень кілометрів отмахали тисячі людей, щоб вийти на Хрещатик і спалити опудало президента. У Києві можна було зустріти цілі колони з Житомира, Сум, Черкас, Вінниці, Закарпаття...".

Нічого не нагадує? Тоді хвилювання в Києві вдалося придушити. А рейтинг "Української правди" злетів до небес. До зникнення Гонгадзе щодня на ресурс заходило близько 400 осіб. А вже до кінця року видання взяло свій перший 1 мільйон (!) читачів. Чи варто говорити, що саме "Українська правда" разом з "5 каналом" Петра Порошенка стала основним організатором і рупором Помаранчевої революції 2004 року. Відтоді журнал "Форбс" регулярно включає Олену Юріївну в список 100 найвпливовіших жінок України. І навіть у десятку", - пише видання.

У матеріалі також згадуються колишні працівники "Української правди", нардепи Мустафа Найєм та Сергій Лещенко.

"У Притули і Найєма є довіра і підтримка Держдепу США (стільки років вірно служили). Водночас в Америці давно незадоволені самим Порошенком, вважаючи, що він провалив реформи та боротьбу з корупцією в Україні... Загалом можна перехопити владу. Тільки для подальшої розкрутки "Української правди" і зльоту партії Найєма-Лещенка потрібен потужний старт, привід. Не менш гучний, ніж колись з Гонгадзе. І ось вам вибух у центрі Києва.

А Порошенко? Ну він теж не зовсім дурень. Зрозумів, звідки вітер дме. І побіг. Куди? Так, у ФБР. Просити допомоги у розслідуванні. Нехай мовляв господарі самі розберуться, хто хороший, хто поганий. І навіть до Олени Притули охорону приставив. Хоча, напевно, знає що їй-то навряд чи щось загрожує. Ну хоча б тому, що підривали саме Шеремета. Адже Альона на машині і не їздила на роботу. Їй від будинку до офісу пішки 100-150 кроків. А Павло рано вранці вирушив на радіоефір. І злочинці про це чудово знали", - йдеться в матеріалі видання.

Як повідомляв "Апостроф", сатирик і публіцист Віктор Шендерович вважає, що вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета – справа рук російських спецслужб.