RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Російський політик назвав убивство Шеремета спецоперацією Путіна

Відомий російський бізнесмен Євген Чичваркін, який деякий час був лідером московського відділення опозиційної партії "Союз правих сил", висловив свою версію вбивства у Києві журналіста Павла Шеремета.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що вбивство журналіста є частиною спецоперації президента РФ Володимира Путіна з метою посіяти паніку в Україні.

"У центрі Києва вбили Павла Шеремета. В Україні працює кілька відомих журналістів з Росії, які досить помітні в українських медіа. Як казав Козьма Прутков: "Зри в корінь". Кому це було потрібно і хто отримає дивіденди, економічні чи політичні? Економічними дивідендами і не пахне. Лукашенко, якого критикував Шеремет? Взагалі немає. Швидше, антидивіденди, оскільки не сьогодні-завтра він буде просити Захід врятувати його від "злого Путіна". Хтось з українських сильних цього світу? Малоймовірно, та й хто. Повинна бути вагома фінансова причина, яка ніяк не проглядається.

У пакеті Ярової (пакет російських "антитерористичних законів", запропонований депутатом Іриною Яровою та сенатором Віктором Озеровим, - ред.) є пункт, який залишився не поміченим багатьма, про легалізацію спецоперацій, тобто вбивств неугодних людей поза територією Росії, щоб вони не вважалися злочинцями в Росії, щоб не доводилося зображати з себе непричетного, як Луговому. Спецоперації – це те, чого Путіна вчили, це те, що він та його команда вміють робити з вогником в очах. За винятком "косяка" з рязанскими "навчаннями", я думаю, всі вони реалізовані досить близько до плану. Мета цієї спецоперації – посіяти паніку і страх і ще раз спробувати довести, що Україна не країна, а несамостійне, штучне державне утворення, яке не може забезпечити безпеку. Найсильніший "сигнал", звичайно, послано росіянам, які працюють в Україні, і взагалі всім, хто не готовий начепити георгіївську стрічку, коли побачать російські танки", - написав Чичваркін.

Як повідомляв "Апостроф", у фонді "Відкрита Росія", засновником якого є екс-голова ЮКОСу, російський опозиціонер Михайло Ходорковський, висунули дві нестандартні версії вбивства Шеремета.