RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Обшуки ФСБ у Піонтковського: відомий журналіст вказав на абсурдність

Російський журналіст Олексій Венедиктов заявив про те, що не розуміє, який сенс ФСБ проводити обшуки в квартирі онука російського політолога і журналіста Андрія Піонтковського в суботу о 6 ранку.

Про це він заявив у коментарі "Собеседнику".

"Мало що можу коментувати, оскільки "Ехо Москви" і сайт "Ехо Москви" знаходяться всередині цієї справи — я маю на увазі кримінальної справи, яку порушено за фактом публікації на сайті "Ехо Москви" статті Піонтковського Андрія Андрійовича", — сказав Венедиктов.

Радіоведучий зазначив, що не розуміє сенсу в обшуку: "Я звісно не дуже розумію, що там шукає ФСБ. Я не дуже розумію, чому це робиться в суботу в 6 ранку"

"У нас відбувалися теж виїмки. Виймалася наша переписка — я маю на увазі редакції "Ехо Москви", — з Андрієм Пионтковським. ФСБ у нас теж вилучала список співробітників редакції сайту "Ехо Москви". Так що ця справа, яка порушена десь у березні, вона ніби котиться", - сказав він.

При цьому Венедиктов не розуміє, чому вирішили проводити обшуки і у Піонтковського.

"Все одно не розумію, чому в суботу. Ми знаємо і всі знають, що Андрій Піонтковський зараз знаходиться не в Російській Федерації і ця квартира не його, а його онука. Це якесь здивування викликає. Я розумію, чому прийшли до нас, але не розумію, чому прийшли до них", - зазначив він.

Журналіст не виключив, що Піонтковський може бути оголошений у розшук.

"Оскільки порушено кримінальну справу, в даному випадку я вважаю, що, звичайно, Андрій Андрійович правий, його можуть оголосити в розшук, оскільки справа є, вона відкрито, вона порушена. Оскільки він знаходиться не в країні, оскільки нашого головного редактора сайту допитували в зв'язку з цією справою, то й другу сторону, ймовірно, будуть шукати і допитувати", - сказав Венедиктов.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці лютого Піонтковський змушений був тікати з РФ, оскільки прокуратура знайшла ознаки екстремізму в його замітці на сайті "Ехо Москви".