RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Україні назвали нові військові цілі Путіна на Донбасі

Популярний український блогер та волонтер Юрій Касьянов висловився про плани президента РФ Володимира Путіна щодо наступу на Донбасі.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи заяву начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка про великі втрати української армії у випадку масштабної війни з Росією.

"Мабуть, так і буде. Велика війна - великі втрати. Під Іловайськом в 2014 році ми втратили близько 400 бійців в результаті прямої російської інтервенції. Радянський Союз в Афганській війні втратив понад 15 тисяч солдатів; моджахеди - до 100 тисяч. Ізраїль в ході війни за незалежність 1948 року втратив понад 4000 солдатів, під час війни Судного дня 1973 року загинуло 2552 бійця, а сумарні втрати арабських армій за 18 днів боїв склали близько 19 тисяч осіб... Втрати сил коаліції в Іраку починаючи з 1991 року, коли була проведена операція "Буря в пустелі", обчислюються тисячами солдатів, тільки американців - більше 3500; а війська, вірні Саддаму Хусейну, втратили понад 100 тисяч осіб... Ірано-іракська війна 1980-1988 років забрала життя понад півмільйона солдатів з обох сторін... На полях битв Другої і Першої світових воєн гинули десятки тисяч людей в один день...

Як це не цинічно звучить, але виходячи з втрат, ми ще й не воювали всерйоз. Сьогодні в українців куди більша небезпека загинути не в окопах, а на дорогах - тільки за півроку жертвами ДТП стали понад 1200 осіб. І тільки за липень в водоймах потонуло 225 осіб... Суха, цинічна статистика, за якою людська трагедія...", - написав Касьянов.

"Звичайно, війна з масованим застосуванням танків, артилерії, і, тим більше, авіації, призведе до величезних втрат. І якщо за один-два дні на сході загине 10-12 тисяч українських солдатів, то це означає, що втрати противника будуть співмірними. Кремль не може допустити, щоб в російські сім'ї одночасно прийшли десятки тисяч похоронок, тому воювати він збирається переважно руками українців-колабораціоністів з так званих 1-го і 2-го армійських корпусів, розгорнутих на окупованих територіях. Але і для цих підрозділів, набраних з місцевих і російських "добровольців", втрати в 10-12 тисяч осіб будуть катастрофічними - після такої м'ясорубки ці поліцай-формування фактично перестануть існувати...

Путіну не потрібні такі втрати серед колабораціоністів, після яких для утримання під контролем окупованих територій в Україну доведеться масово вводити регулярні російські частини. І після чого війна на Донбасі остаточно втратить відтінок "громадянської". Швидше за все, Кремль розраховує на маленьку переможну війну, метою якої може бути захоплення Краматорська, Слов'янська, або Сєвєродонецька, Щастя, або Маріуполя - з оточенням локального угруповання українських військ, як це було в Дебальцеве. І з новими переговорами - на нових, більш жорстких умовах", - зазначив волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", Муженко заявив, що у випадку масштабної війни з Росією втрати української армії, за перші дві доби складуть 10-12 тисяч чоловік.