RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Києві відбулося гучне затримання молдавського бізнесмена: опублікованi фото

Вчора, 25 липня, в Києві за запитом Інтерполу затримали відомого молдавського бiзнеcмена, мільйонера В'ячеслава Платона.

Про це повідомляє видання NewsMaker.md з посиланням на в. о. генпрокурора Молдови Едуарда Харунжена.

43-річного бізнесмена затримали співробітники СБУ і Генеральної прокуратури.

Журналістка Христина Бердинських у своєму Facebook визначила, що, судячи з фото, опублікованому журналістами, Платона затримали на Кловському узвозі біля бізнес-центру Карнегі.

Фото newsmaker.md

Харунжен розповів, що молдавська сторона планує підготувати запит про екстрадицію Платона. Його оголосили В розшук у справі, яке пов'язано з отриманням незабезпечених кредитів в Banca de Economii. Також бізнесмена підозрюють у відмиванні грошей через Moldinconbank, який знаходиться під його контролем.

Сам Платон заявляє, що його справа політична, і зазначає, що у подібних махінаціях в Молдові підозрюють також бывщего прем'єр-міністра Влада Філата.

Платон є громадянином Молдови, крім цього у нього є російський паспорт.

Журналіста Христина Бердинських зазначила, що Платон особисто знайомий з депутатом Верховної Ради Олександром Онищенко, якого позбавили недоторканності і підозрюють у крадіжках.

Платон і Онищенко. Фото з Facebook Христини Бердинських

Як повідомляв "Апостроф", губернатор Одеси Михайло Саакашвілі розповів про те, як одеський спецназ затримав злодія в законі" на прізвисько "Полтава", який відзначав свій день народження.