RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Управління розвалюється: в Росії дали оцінку резонансній рішенням Путіна щодо Криму

Російський правозахисник, лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов пояснив, чому президент РФ Володимир Путін скасував так званий Кримський федеральний округ.

Про це Пономарьов повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, управління Кримом, як і всією Росією, розвалюється.

"Влада в Криму належить, з одного боку, "офіційним особам", які зараз отримали "призначення". З іншого боку, цілком очевидно, що там великий вплив криміналітету, який був досить значним і в українські часи", - сказав Пономарьов.

Також він зазначив, що порівняно з росіянами, яким "промивали мізки" через кремлівські ЗМІ, жителі окупованого Криму є більш вільними.

Російський правозахисник підкреслив, що кримчани хоч і продовжують підтримувати "приєднання" до РФ, але розуміють, що кількість свобод у них будуть відбирати.

"Тобто цей фактор (свободи кримчан) звичайно, теж дуже важливий. Тому Путін і прийняв рішення підтягти управління Кримом ближче до Москви, тому включив до складу Південного округу. Щоб управляли інші чиновники, які набили руку в боротьбі, силових методах, навчилися вирішувати складні завдання на Кавказі", - каже Пономарьов, додавши, що в Криму, як і на російському Кавказі, тліє свого роду громадянський конфлікт.

Докладніше читайте в інтерв'ю з Левом Пономарьовим для "Апострофа".