RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Загибель MH17 на Донбасі: Кремль спіймали на гучному фейку

Російські журналісти розповіли про трансформацію Twitter-акаунта "авіадиспетчера Карлоса з аеропорту Бориспіль" - spainbuca, який в 2014 році натякнув на те, що малайзійський Boeing 777 рейсу MH-17 над Донбасом був збитий українськими військово-повітряними силами.

Про це повідомляє видання Insider.

Відзначається, що даний акаунт, на який посилалися ряд кремлівських ЗМІ, Twitter заблокував.

Журналісти підкреслюють, що першим новину Twitter-акаунта spainbuca про рейс MH-17 дав російський пропагандистський телеканал Russia Today, потім дане повідомлення розповсюдили, зокрема, "Россия-24", НТВ, "Первый канал", газета "Комсомольская правда", інформагентства "РИА Новости" й ТАСС. Кремлівські ЗМІ опублікували новину навіть незважаючи на те, що, згідно з українським законодавством, іноземцям забороняється працювати диспетчерами.

Видання зазначає, що до кінця 2014 року акаунт "іспанського диспетчера Карлоса" знову запрацював, але вести його стала якась Людмила Лопатишкіна. Подібно до "іспанського диспетчерові", Людмила бореться з "української хунтою" і ретвитить прокремлівські акаунти, перемежовуючи це з безглуздими твітами ("безстрашна — дивиться", "розмалюю небо", "В 37-му він отримав"), що, на думку журналістів, свідчить про те, що Людмила Лопатишкіна є ботом.

Видання підкреслює, що пізніше і цей акаунт був заблокований. Проте журналісти встигли зробити скріншот акаунту Лопатишкіной.

Як повідомляв "Апостроф", на початку липня у Порошенка викрили черговий фейк РФ про катастрофу MH-17.