RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​У Путіна звільнили екс-нардепа: названа резонансна причина

Екс-депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва звільнили зі слідчого ізолятора в Росії через те, що він погодився на співпрацю зі слідством і дав свідчення про українських політиків.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на своє джерело.

За словами джерела, Шепелєв дав свідчення щодо Юлії Тимошенко та інших політиків.

Інше джерело видання повідомило, що ще близько десяти днів тому Україні відмовили в екстрадиції Шепелєва, пояснивши це державними інтересами.

Також про звільнення Шепелєва написав колишній голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, це сталося через бездіяльність ГПУ і Мін'юсту щодо екстрадиції колишнього нардепа. "А воно їм треба? Ще повернеться і розповість, хто організував його втечу з київського СІЗО два роки тому", — зазначає екс-чиновник.

Старенький також вказав, що у нього є неофіційна інформація про те, що звільнення обійшлося Шепелєву в 10 мільйонів доларів.

На звільнення екс-нардепа відреагував також заступник генерального прокурора України Євген Єнін. Він зазначив, що Україні офіційно відмовили у видачі Шепелєва. Разом з тим він додав, що звільнення екс-нардепа з-під варти в Росії не розв'яже йому руки, оскільки за межами РФ "його чекає з розпростертими обіймами Інтерпол".

Як повідомляв "Апостроф", ще у квітні українська Генпрокуратура зверталася до аналогічного російського відомства із запитом про видачу заарештованого в РФ екс-нардепа Олександра Шепелєва.