RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Масштабні військові навчання Путіна: в Україні вказали на привід для занепокоєння

У зв'язку з проведенням Володимиром Путіним навчань біля західних кордонів РФ Україні варто звернути увагу на мобілізаційні заходи.

Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук в своїй статті на "Апострофі".

"Що стосується рішення Москви приступити до перевірки боєготовності ЗС РФ, то це важко назвати плановими навчаннями. Одна справа, коли мова йде про перекидання підрозділів та формувань і приведення їх у повну бойову готовність у відповідності з навчаннями, які проходять на території РФ — "Кавказ-2016". Але більше насторожує той факт, що в рамках цих навчань проходять мобілізаційні заходи", - відзначає Тимчук.

"Була інформація, що в Південному військовому окрузі РФ військкомати отримали розпорядження викликати з резерву майже 5 тис. осіб. Були також повідомлення про переведення окремих частин і з'єднань на штати воєнного часу. Але знову-таки: Росія може сказати, що все це проводиться в рамках навчань "Кавказ-2016", що перевіряється боєготовність кадрових частин та їх здатність проводити мобілізаційні заходи у воєнний час. Формально це вкладається в логіку навчань, які проводить Росія", - підкреслив експерт.

Повний текст статті читайте на "Апострофі".