RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Сепаратист з Харкова зробив скандальне зізнання: опубліковано відео

Харківський журналіст і блогер Андрій Бородавка, який активно підтримував проросійських бойовиків, зробив багато відвертих зізнань.

В інтерв'ю каналу Вісті, опублікованому на YouTube, він розповів, хто фінансував сепаратистів.

Бородавка каже, що протести на південному сході України планували, організовували і фінансували в Москві. За словами сепаратиста, цим займалися представники Адміністрації російського президента.

Також він розповів, як його депортували з Росії, куди він намагався втекти. Причиною своєї депортації Бородавка називає незручні питання, які він ставив тим, хто займався антиукраїнськими акціями. Сепаратист стверджує, що він розкрив розкрадання цими людьми великих сум грошей.

За словами Бородавки, гроші на проросійську діяльність виділяли задовго до Євромайдану. Як говорить сепаратист, з лютого 2015 року антимайданівськими акціями керував депутат Держдуми Михайло Маркелов. Замовником їх була Адміністрація президента РФ. До цього, розповідає сепаратист, цим займався Центр политичної кон'юнктури, який очолює колишній співробітник путінської Адміністрації Олексій Чеснаков, людина, близька одіозному Владиславу Суркову.

Крім того, Бородавка розповів про те, як у Росії порушують права тисяч іноземних громадян. Він заявляє, що кинув "російський мир", і повідомив, що в нього вже не вірить більшість сепаратистів, які зрозуміли, що їх використали й "кинули".

Як повідомляв "Апостроф", український суд визнав Андрія Бородавку винним у посяганні на територіальну цілісність України та ухвалив йому умовний вирок, чим обурив користувачів соцмереж.