RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Режиму Путіна вказали на "ядерну бомбу" під боком у Росії

Диктатури з Середньої Азії мають всі шанси стати оплотом ісламізму, після чого Росії буде загрожувати навала біженців і розгул тероризму.

Про це "Ехо Москви" заявила російська журналістка Юлія Латиніна, коментуючи наслідки смерті колишнього незмінного президента Узбекистану Іслама Карімова.

"Я думаю, що наступний наступник Карімова з великою ймовірністю буде теж якось намагатися загравати з ісламістами. Я думаю, що в країні існує велика небезпека стратегічної громадянської війни за типом Сирії. Це не означає, що ця війна вибухне завтра, але це значить, що ця війна може вибухнути в протягом 10-20 років", - заявила журналістка.

На її думку, війна може вибухнути в інших країнах Середньої Азії, аж до Казахстану.

"Це може стати дійсно трагедією, тому що тоді це може призвести до того, що всі ці біженці побіжать в Росію, в колишню метрополію. І після цього проблеми Німеччини з біженцями потьмяніють. Тим паче, що у нас немає жодних перешкод на шляху азіатських мігрантів. Уряд Путіна дуже добре ставиться до цієї ситуації, тому що мігранти є невичерпним джерелом дармових рабів для різних будівництв. Крім того, мігранти, якщо їм дати російське громадянство, правильно голосують. Крім того, наявність мігрантів перетворює російських громадян на утриманців держави", - пояснила Латиніна.

Журналістка зазначила, що, якщо війна, як в Сирії, почнеться в Казахстані, для Росії це створить серйозні проблеми, оскільки там живе величезна кількість росіян.

"І тоді у Путіна або у того, хто буде правити тоді Росією, буде дуже неприємна дилема. Не та, яка зараз у нас виникає із захистом там ЛНР і ДНР від українських фашистів. Тому що, знаєте, приємно і легко боротися проти американських фашистів на землі ДНР. А от уявіть собі реально Казахстан. Десятки тисяч російських громадян – їх вирізають. Їх вирізають під чорним прапором джихаду, і виникає принципове питання: або нічого не робити і чекати, що відбувається реальний геноцид, або ввести війська і отримати від любих гастарбайтерів вже не бійку на цвинтарі, а теракти по всій країні. І от як тоді пропагувати цю війну по телевізору? А раптом Кадиров образиться?" - сказала журналіст.

Вона підкреслила, що запобігти цьому нинішня Росія абсолютно безсила.

"Наші чудові правителі, які весь час зосереджені на тому, як показати кузькіну мать США, вони ось на цю ядерну азіатську бомбу під боком не звертають уваги", - резюмувала Латиніна.

Як повідомляв "Апостроф", Іслам Карімов, за офіційними даними, помер 2 вересня.