RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На відкритті Паралімпіади стався інцидент з прапором Росії

На відкритті Паралімпіади, яке відбулося на стадіоні "Маракана" у бразильському Ріо-де-Жанейро, білоруси пронесли російський прапор.

Про це повідомляє РИА Новости.

Відзначається, що на параді збірних під час церемонії відкриття Паралімпіади один з учасників білоруської делегації пройшов приблизно чверть стадіону з російським прапором, після чого у нього відібрали триколор.

Фото з Twitter Rob Maul

За фактом цього інциденту Міжнародний параолімпійський комітет (МПК) почав розслідування.

"Спасибі білорусам. Тролінг вищої стпени. Західні клоуни вже жовчю плюються", "Впевнений, що цей чоловік справжній борець. Бажаю йому найсильніших перемог, не дивлячись ні на які труднощі! Молодець! Багато "повноцінних" громадян не здатні за себе постояти, а він заступився за своїх суперників, навіть з іншої держави!", "Що сказати? Сміливий виклик! Молодці", Спасибі білорусам! Сміливий крок, за нами не заіржавіє", "Росіяни і білоруси — єдиний народ! І білоруські паралімпійці вчинили так, як повинні були вчинити представники братнього народу. Дуже сподобався бойкот Паралімпійських ігор голови МОК, молодець! Не всі на заході — сволота, іноді зустрічаються і нормальні люди", "Спасибі за підтримку, Білорусь! Уклін вам і побільше золотих медалей!" — коментують путінці на сайті РИА Новости.

Порадів вчинку білорусів і журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов у своєму Twitter.

"Чудово, молодці", "Справжні брати! Олімпійських перемог вам, хлопці", "Ось це я розумію братній нам народ! Молодці білоруські паралімпійці", "Вдалого виступу на паралімпіаді та побільше перемог", — коментують російські користувачі Twitter.

У параді відкриття Паралімпіади взяли участь більше 4 тисяч спортсменів, які прибули з 160 країн. Від України в цьому році на змагання вирушило рекордна кількість спортсменів — аж 155 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", російську збірну відсторонили від змагань на Паралімпіаді в Ріо.