RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Гучний доказ війни Путіна в Україні: з'явилась відповідь

У Міністерстві оборони Росії відповіли міжнародній групі цивільних журналістів Bellingcat, які зв'язали збільшення кількості виданих нагород російським військовим з веденням бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє російський сайт Meduza.

Міноборони РФ заявило, що в період 2014-2016 років у Збройних силах Росії дійсно було присвоєно більше нагород, ніж у попередні періоди, і пояснило це "зростанням інтенсивності раптових перевірок боєготовності військ та інших заходів бойової підготовки в армії та на флоті".

Крім зростання інтенсивності бойової підготовки, причиною збільшення кількості нагород Міноборони назвало контртерористичні операції на Північному Кавказі і бойове чергування під час Олімпійських ігор у Сочі. Проте журналісти Bellingcat підраховували кількість медалей з осені 2014 року, а Олімпіада в РФ відбулася в лютому.

Також російське Міністерство оборони заявило, що Bellingcat "не соромиться... безбожно брехати і перекручувати, намагаючись "натягнути" потрібний результат мозаїкою лжестатистики і цитування "офіційних" даних".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Міноборони РФ оприлюднило відеозапис раптової перевірки боєготовності російських військ.