RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Путіна відповіли на гучну загрозу України щодо окупованого Криму

У Кремлі прокоментували наміри української влади подати міжнародні позови для захисту своїх інтересів щодо окупованого Росією Криму.

На погрози з боку України відповів прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передають "РИА Новости".

Він зазначив, що в Кремлі знають про претензії з боку України зі ЗМІ та заяв українських відомств.

За його словами, у відповідь Росія має намір вчинити юридичні дії та використовувати весь інструментарій міжнародного права, щоб протидіяти позовам з боку України.

На питання про те, чи буде РФ виконувати рішення міжнародних судів, якщо вони їх приймуть на користь української сторони, Пєсков зрозумілої відповіді не дав.

Вчора голова українського МЗС Павло Клімкін повідомив, що всеосяжний позов до РФ з приводу Криму буде поданий Україною протягом тижня. Раніше в Україні заявляли, що передадуть до арбітражного суду справу про води навколо Криму і зажадають від РФ дотримання Конвенції ООН з морського права.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в мережі зробили підбірку брехливих висловлювань російського президента Володимира Путіна про Крим.