RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Британії прищучили кремлівських пропагандистів: у путінців ажіотаж

У Великій Британії медіарегулятор Ofcom розпочав розслідування щодо російського прокремлівського пропагандистського телеканалу RT (колишній Russia Today).

Про це повідомляє російський ресурс Lenta.ru з посиланням на британське видання The Times.

Причиною перевірки став репортаж RT, в якому йшлося про те, що британська енергетична компанія Cuadrilla скидає отруйні відходи біля берегів Африки. Як пишуть ЗМІ, це твердження є хибним, у зв'язку з чим Ofcom перевірить RT на порушення правил достовірності та неупередженості.

Підкреслюється, що, згідно з даними Ofcom, в 2014 році RT чотири рази порушив мовний кодекс Великої Британії в сюжетах про військові дії на Донбасі.

Новина про перевірку RT спричинила гнівну реакцію в прихильників політики російського президента Володимира Путіна.

"А докази не достовірності є або так чисто на словах", "Є які-небудь підтвердження у вигляді адміністративних наслідків чи просто чергові "подряпини на пробірці"?", "Демократія - ні, не чули", "Свобода слова, хооле! ;)", "А шо, презумпція невинності таки в Британії тепер не діє? Нехай доводять, що був порушений кодекс мовлення, а не навпаки", - коментують путінці на сайті Lenta.ru.

Як повідомляв "Апостроф", путінці різко відреагували на намір Польщі продовжити розслідування аварії літака Качиньського під Смоленськом.