RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Путіна створюють міністерство-монстра зі спецслужб

У Росії на основі ФСБ мають намір створити Міністерство держбезпеки до наступних президентських виборів 2018 року.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на джерела.

Крім ФСБ, в нове міністерство увійдуть ФСО (Федеральна служба охорони РФ) і СВР (Служба зовнішньої розвідки).

"Йдеться про фактичне повернення ФСБ функцій Комітету держбезпеки СРСР. Передбачається, що нова структура отримає статус Міністерства держбезпеки (МДБ). При цьому в його склад увійдуть Служба зовнішньої розвідки і більшість підрозділів Федеральної служби охорони. Сьогоднішня ФСО збережеться у вигляді Служби безпеки президента РФ, в якій окрім охорони будуть підконтрольні спецзв'язок і транспортне обслуговування вищих посадових осіб", - повідомили джерела видання.

Крім структурних змін, нове міністерство отримає і нові функції. Наприклад, передбачається, що співробітники МДБ будуть не просто супроводжувати і забезпечувати розслідування кримінальних справ, порушених за їх матеріалами СКР і МВС, але й здійснювати процесуальний нагляд за ними.

"Якщо раніше ми (оперативники ФСБ) здійснювали лише супровід розслідувань, то тепер перед нами поставлено завдання контролювати їх хід з моменту порушення кримінальних справ до передачі в суд",— повідомило інформоване джерело в ФСБ, яке підкреслило, що йдеться про гучні справи, в тому числі корупційної спрямованості.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог, відомий пропагандист Сергій Марков повідомив, що іноземні спецслужби, зокрема, США, разом з українськими добровольчими батальйонами готують революцію в Росії.